pizza-chemistery

pizza-chemistery
شیمی
نويسندگان
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان pizza-chemistery و آدرس pizza-chemistery.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





این مطلب مربوط به حلالیت گاز در تخم مرغ های آب پز است.

برای مشاهده رنگ زرده تخم مرغ دانش آموزان دو تخم مرغ را برداشته اند.یکی از تخم مرغ ها را پس از اب پز شدن در آب داغ باقی گذاشتند و دیگری را بلافاصله پس از اب پزشدن در اب سرد انداختند.
به نظر می رسد که اولین زرده(انکه در اب داغ باقی ماند) یک پوشش سبز مایل به خاکستری دارد که این به علت حضور گاز سولفید هیدروژن است که با اهن موجود در زرده واکنش می دهد وسولفید آهن II (که به رنگ خاکستری مایل به سبز)تولید میکند.
زرده دوم همان زرد به نظر می رسد، زیرا هیچ آهن II سولفیدی تشکیل نشده است. در عوض، گاز سولفید هیدروژن به خارج از تخم مرغ در آب سرد اطراف آن حرکت کرده است.
عمده دلیل این است که گاز در محلول سرد نسبت به محلول گرم حلالیت بیشتر دارد.



پیش زمینه
زرده تخم مرغ حاوی آهن و سفیده حاوی گوگرد در پوششی از پروتئین است. هنگامی که یک تخم مرغ را طبخ میکنید گوگرد از پروتئین موجود به فرم گاز سولفید هیدروژن آزاد میشود.
بوی تخم مرغ اب پزاز گاز هیدروژن سولفید است...
گاز حلالیت کمتری در محلول داغ وبالعکس حلالیت بیشتری در اب سرد دارد..
در حالی که تخم مرغ را ابپزمیکنید تخم مرغ هاسریعاَ شروع به گرم شدن در لایه خارجی میکنند زیرا گاز سولفید هیدروژن به سمت مرکز تخم مرغ، که سردتر است حرکت میکند و حلالیت بیشتری در انجا دارد.هنگامی که گاز سولفید هیدروژن به زرده می رسد، بلافاصله شروع به واکنش با آهن موجود در زرده کرده و به شکل سولفید آهن (II) درمیاید، که سبزرنگ است، 
برای جلوگیری از سبز شدن زرده نیاز هست که گاز هیدروژن سولفید از مرکز خارج شود تا با اهن موجود در زرده واکنش ندهد.برای تحقق این موضوع لازم هست که محیط خارجی تخم مرغ سردتر از محیط درونی ان شود تا گاز هیدروژن سولفید به قسمت های خارجی مهاجرت کند. 
ترکیب حاصل سبز رنگ است که در هر حال مضر نیست، اما اکثر مردم زرده ی زرد رنگ را به سبز ترجیح می دهند.

روش
دو عدد تخم مرغ را در یک ظرف اب قرار دهید وبگذارید بجوشد (15 دقیقه پس از زمان شروع اولین جوش نگه دارید).
در پایان 15 دقیقه، ظرف را از منبع گرمادورکنید. یک عدداز تخم مرغ ها را بردارید و آن را در یک ظرف آب سرد قرار دهید.تخم مرغ دیگر در آب گرمی که در ان آب پز شده نگه دارید.
اجازه دهید تخم مرغ ها در آب به مدت حدود 30 دقیقه بمانند. درصورت لزوم یخ به ظرف اب سرد برای حفظ درجه حرارت بیاندازید.
پوست هر دو تخم مرغ را گرفته و سعی کنید زرده را به شکل قالب گرد ان جداکنید و نتیجه را مشاهده کنید.

 


نظرات شما عزیزان:

اکبر
ساعت15:28---13 ارديبهشت 1393
کاشکی به جای کپی پیست کردن مطلب
خودتون یخورده روش فکر میکردید


عربزاده
ساعت1:16---10 ارديبهشت 1393
قشنگه ممنون

کافی نیس!!!
ساعت16:24---7 ارديبهشت 1393
از کی تا حالا تو کلاس رند داشتیم؟؟؟؟
پاسخ:اون رُنده کلاسه !!!! لقب مهدیه است !


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها:
[ شنبه 6 ارديبهشت 1393برچسب:, ] [ 12:26 ] [ برو بچ 301 ]
درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
برچسب‌ها وب
امکانات وب


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 21
بازدید دیروز : 7
بازدید هفته : 28
بازدید ماه : 28
بازدید کل : 3343
تعداد مطالب : 75
تعداد نظرات : 101
تعداد آنلاین : 1

ابزار رایگان وبلاگ